Belgium BEL  
dut  

rss

  • rss
Nieuws - Amway
Interview met Mattia De Sciglio, een talent van AC Milaan

2016.01.14 - 

Hoeveel uren per week train je? Hoe ziet jouw typische trainingsschema eruit voor de week?

We trainen doorgaans vijf dagen per week, sessies van minstens 2 uren. De focus hangt fors af van de weekplanning. Als we bijvoorbeeld wedstrijd hebben op zondag, dan doen we het in het begin van de week rustiger aan. Op woensdag hebben we doorgaans de zwaarste training, en op donderdag doen we aan recuperatie en tactische oefeningen. Naarmate het einde van de week nadert, bereiden we ons zowel mentaal als strategisch voor op de wedstrijd.

Hoe herstel je van blessures? Hoe probeer je zoveel mogelijk te voorkomen dat je geblesseerd geraakt?

Om te herstellen van blessures moeten we 100% inzetten op behandelingen en therapieën en het idee omarmen om zoveel mogelijk tijd door te brengen in Milanello voor een snel herstel. Om het risico op blessures te minimaliseren, moeten we ons altijd 100% inzetten op training en een gezond leven leiden, met een evenwichtige voeding waarbij we de specifieke en gepersonaliseerde suggesties van de technische staf opvolgen.
Meet je je soms voor het plezier met je teamgenoten in andere sporten, oefeningen of wedstrijden? Wie wint er doorgaans?
We spelen vaak pool, ook omdat ons contract ons verbiedt om andere sporten uit te oefenen. De beste was Stephan [El Shaarawy] en Michelangelo [Albertazzi] maar dit jaar, nadat beide vertrokken zijn, is Andrea Poli ongetwijfeld de te kloppen man.

Welke tip wil jij persoonlijk meegeven aan jonge spelers die een kampioen willen worden zoals jij?

Blijf bescheiden, leer zoveel als je kan, elke dag opnieuw, en probeer misschien een paar trucs op te pikken van oudere, meer ervaren spelers.

Iedereen weet dat je een topvoetballer bent – maar wat is jouw verborgen talent?

Dat is moeilijk te zeggen, misschien is het gewoon toewijding en professionalisme.

Denk je dat voetbal een complete sportdiscipline is?

Absoluut. Ik ben er sterk van overtuigd dat voetbal één van de meest complete sporten is, omdat je aandacht moet hebben voor zowel het teamwerk als voor je individuele ontwikkeling als speler. Deze laatste is op een hoog professioneel niveau van bijzonder groot belang omdat je bij de aanvang van elke competitiewedstrijd ook aandacht moet besteden aan verschillende delen van het lichaam.

Welke rolmodellen uit het voetbal zocht jij op wanneer je een rijzende ster werd?

Gemakkelijk antwoord. Toen ik een kind was, heb ik altijd opgekeken naar Paolo Maldini omdat ik als fan van AC Milaan het team volgde in haar glorieperiode. Ze wonnen toen letterlijk alles.  Ik denk echt dat hij het idool was waar velen van mijn generatie naar opkeken.

Wie is je favoriete voetballer?

Ik zou zeggen Cristiano Ronaldo omdat hij de beste speler geworden is door heel hard te werken en veel op te offeren, in tegenstelling tot Leo Messi, die gewoon geboren is met een ongezien talent.

Hoe was het leven als ‘nieuweling’ zoals in de eerste jaren bij AC Milaan? Met welke emoties werd je geconfronteerd? Hoe bleef je gefocust?

Als ik terugkijk naar het verleden, zie ik dat mijn leven onvermijdelijk veranderd is. Bijvoorbeeld het feit dat ik erkend wordt door fans wanneer ik door het stadscentrum kuier met vrienden. Het is gewoon een nieuwe ervaring voor mij want recent nog had werkelijk niemand oog voor mij. Dat stemt me uiteraard wel blij maar in mijn geval was het enige geheim om de focus niet te verliezen en geen verwaande kwast te worden ongetwijfeld de manier waarop mijn ouders me vanaf mijn prille leeftijd hebben opgevoed.

Wat zijn jouw doelen? Op korte termijn? Op lange termijn?

Daar denk ik momenteel nog niet echt aan. Op korte termijn wil ik hier bij AC Milaan gewoon mijn uiterste best doen; op lange termijn hoop ik gewoon grote dingen te verwezenlijken in de voetbalwereld.

Wat is jouw idee over een samenwerking als die tussen AC Milaan en NUTRILITE?

Ik denk dat het een uiterst belangrijke samenwerking is, omdat ze veel verdergaat dan louter het marketingdoel, het is een deel van ons werk op de club en met de dokters, en het helpt ons, dankzij de voortdurende controles die we ondergaan, een evenwicht te vinden op het vlak van vitamines en mineralen. Het is inderdaad een geweldige manier om ons organisme te voorzien van de elementen die het ontbreekt, en zo onze prestaties te verbeteren.

Over Amway

Amway is een toonaangevend familiebedrijf en verkoopt meer dan vierhonderd verschillende, kwalitatief hoogwaardige consumentenproducten in de categorieën beauty, wellness en homecare. De producten worden uitsluitend via zelfstandige distributeurs verkocht aan consumenten. Het bedrijf werd in 1959 opgericht in Ada, Verenigde Staten en is actief in meer dan honderd landen. In 2014 heeft Amway een omzet gerealiseerd van 10,8 miljard dollar.
Amway’s best verkopende merken zijn NutriliteTM vitamines, mineralen en voedingssupplementen, ArtistryTM huidverzorging en cosmetica en eSpringTM waterbehandelingssystemen. Meer informatie over Amway kan gevonden worden op news.amway.nl.
*Op basis van de demografische gegevens die beschikbaar zijn voor specifieke markten en de onderzoeken die tussen mei 2013 en juni 2014 door een onafhankelijk onderzoeksbureau zijn uitgevoerd in China, India, Japan, Korea, Maleisië, Rusland, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten en Vietnam.

Over NUTRILITE

NUTRILITE van Amway bestaat in 2014 80 jaar en is ’s werelds bestverkopende merk vitaminen en voedingssupplementen.* Met haar 80 jaar aan wetenschappelijke kennis en onderzoek heeft het team van Nutrilite een bedrijfseigen methode geperfectioneerd “van zaadje tot supplement” om zo de kracht van onze producten te behouden en de consistentie, doeltreffendheid en veiligheid daarvan te maximaliseren. Producten van NUTRILITE worden ontwikkeld voor persoonlijke dagelijkse voeding, een gezond hart, sterke botten en gewichtsbeheersing. Voor meer informatie kunt u terecht bij http://www.amway.be/our-brands/nutrilite.
Perscontact :
Cécile Purnode
Corporate Affairs Manager
Cecile.purnode@amway.com
+32 479 52 69 11

 

Geef een reactie

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia